Nije otkrila značenje
66

Angelina Jolie svoj raskošni dekolte ukrasila je zanimljivom tetovažom

D. J.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Za ovogodišnju dodjelu Tony nagrada, gdje je nagrađena za najbolju producenticu, zahvaljujući mjuziklu "The Outsiders", 49-godišnja glumica Angelina Jolie ukrasila je tijelo novom tetovažom.

Odjevena u prekrasnu haljinu Ateliera Versace, široki dekolte otkrio je novi trajni crtež lastavice u letu.

Ta tetovaža na njoj nije postojala u aprilu ove godine, kada je s Vivienne prisustvovala premijeri mjuzikla, što znači da je tek nedavno napravljena. Koju priču priča ova ptičica za sada nije poznato, no ono što se odavno zna je da svaka Angelinina tetovaža posebna.

Tako u donjem dijelu leđa ima tetovažu velikog zmaja, koja je zapravo rezultat, kako je otkrila, "jedne lude noći u Amsterdamu". Godine 2004. je stavila tetovažu u gotičkom stilu s nazivom pjesme njezinog omiljenog benda The Clash, a tu je i tetovaža napisana kmerskim pismom, koji se koristi u Kambodži, a koja je tu da štiti nju i najstarijeg sina Maddoxa od loše sreće.

Tu su i koordinate zemalja u kojima su rođena njena djeca - Kambodže (Maddox), Vijetnam (Pax), Etiopije (Zahara), Namibije (Shiloh) i Francuska (Vivienne i Knox) - ali i koordinate američke savezne države Oklahoma, gdje je rođen Brad Pitt. Ta tetovaža napravljena je na mjestu gdje su bili zmaj i ime bivšeg supruga Billyja Boba Thorntona, a koju je laserom uklonila.

Rimski broj 13 tetovirala je kako bi pokazala da nije praznovjerna, a potom je tetovažu nadopunila i ona je sada VMCMXL, što je zapravo 13. maja 1940. godine, datum čuvenog govora Winstona Churchilla u kojem je rekao "Nemam ništa za ponuditi osim krvi, truda, suza i znoja".

Tu je i riječ "odlučnost" na arapsokom jeziku, ali i još dvije rečenice koje je istetovirala nakon što se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji.