Showbiz
0

Angelina Jolie stigla u Vijetnam radi finaliziranja usvojenja

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Hollywoodska zvijezda Angelina Jolie stigla je jučer u Vijetnam radi usvajanja vijetnamskog dječaka iz sirotišta u gradu Ho Chi Minh.

Dva vijetnamska online novinska izdanja su objavila izvještaje i fotografije Jolie (31) njenog dolaska na aerodorom u južnom vijetnamskom gradu.

Dječak, koji će se uskoro pridružiti porodici Jolie/Pitt, ima 4 godine i zdrav je. On će biti četvrto dijete u ovoj glumačkoj porodici.

"Sve što im sada treba je potpis zamjenika gradonačelnika Ho Chi Minha, koji treba dati finalno odobrenje", izjavio je vijetnamski zvaničnik za pitanja usvajanja Vu Duc Long.

Jolie je podnijela zahtjev za usvajanje početkom marta preko neidentificirane američke agencije, bez navođenja partnera Brada Pitta. Naime, vijetnamski zakon ne dozvoljava nevjenčanim parovima usvajanje djece, dok samac/samica mogu usvojiti dijete.

Jolie i Pitt su u novembru prošle godine posjetili Ho Chi Minh i susreli se sa djecom iz sirotišta. Oni već imaju jedno zajedničko dijete, kćerku Shiloh Nouvel, koja je rođena prošle godine, te dvoje usvojene djece – sina Maddoxa iz Kambodže i kćerku Zaharu iz Etiopije.

Jolie i Pitt, koji su 2005. godine zajedno glumili u filmu "Mr. & Mrs. Smith", izjavili su da nemaju planova da se vjenčaju, ali da su se obavezali da će zajedno odgojiti svoju djecu. Trenutno, njih dvoje rade zajednički projekat "A Mighty Heart", koji se bavi ubistvom američkog novinara u Pakistanu.