Naučila kako biti bolja osoba
0

VIDEO / Angelina Jolie nagrađena za desetogodišnji humanitarni rad

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Glumica i humanitarka Angelina Jolie bila je na rubu suza dok je jučer primala nagradu u Švicarskoj za desetogodišnji rad s izbjeglicama kao UN-ova ambasadorica dobre volje.

Jolie je pohvalila rad UN-ove agencije za rad s izbjeglicama i Jemenskog udruženja za humanitarnu solidarnost, koja je također nagrađena za pomaganje hiljadama Somalijaca i imigranata koji su zbog velikih suša i gladi prebjegli u Jemen.

"Ne smijemo zaboraviti šta se dešava u ovom dijelu svijeta. Moramo pokušati zamisliti koliko očajni ti ljudi moraju biti kada im je jedina alternativa da rizikuju i svoje živote stavljaju u ruke nemilosrdnih krijumčara", poručila je Angelina te dodala da se veseli saradnji sa UNHCR-om i sljedećih 10 godina.

"Najzahvalnija sam porodicama u izbjeglištvu što sam imala priliku upoznati ih i pomoći im posljednjih godina. Naučili su me mnogo toga. Od njih sam naučila kako postati bolja osoba i bolja majka. Inspirirali su me nesalomivom snagom ljudskog duha", kazala je vidno potresena glumica.