|

Angelina Jolie boluje od paralize lica, s Bradom u dobrim odnosima

Angelina Jolie boluje od paralize lica, s Bradom u dobrim odnosima
92
Klix.ba
27.7.2017. u 10:23
74
komentara
92

dijeljenja
Angelina Jolie boluje od paralize lica, s Bradom u dobrim odnosima Angelina Jole (Foto: EPA)
Kada je saznala da ima veliku šansu da oboli od raka dojke te poslije oboljela od raka jajnika, poznata glumica Angelina Jolie preventivno je prvo odstranila dojke, a zatim jajnike i jajovode. Nakon dvije godine, glumica je priznala kako se bori i s Bellovom paralizom.
U razgovoru za Vanity Fair Jolie je kazala kako je jedan oblik facijalne paralize otkrila prošle godine.

"Ponekad žene sebe stavljaju na posljednje mjesto zbog obaveza prema porodici. To se na kraju odrazi na njihovo zdravlje", rekla je Jolie koja pati od nagle slabosti ili paralize mišića na jednoj strani lica.

Inače, Bellova paraliza je nenormalnost živca facijalis koji potiče mišiće lica. Iako uzrok Bellove paralize nije poznat, ona može uključiti oteknuće živca facijalisa kao reakciju na virusnu infekciju, pritisak ili nestanak krvi. Blizu 40.000 Amerikanaca oboli od ove bolesti svake godine.

Jolie nije otkrila da li je imala neku infekciju koja ju je dovela do Bellove paralize. Međutim, prema riječima doktorice Simpson, mastektomija koju je Jolie radila prije dvije godine mogla je prouzrokovati paralizu lica.

Iako se bori s još jednom bolešću i pred njom je težak oporavak, Jolie kaže kako se osjeća dobro i ne dozvoljava da je išta sputava, čak ni "boest ili nekoliko sjedih na glavi".

"Ne mogu reći da li je do menopauze ili do godina kroz koje sam prošla. Ne osjećam se više kao seks simbol. Ustvari, osjećam se jačom ženom jer imam pametnije izbore. Stavljam svoju porodicu na prvo mjesto i brinem se o svom životu i zdravlju. Smatram da to čini ženu potpunom", naglasila je Jolie za Vanity Fair.

Jolie je proteklih mjeseci na terapiji koja će joj pomoći da se izliječi od Bellove paralize. Moguće je kako će joj se bolest često vraćati, jer nema nikakvih dokaza da akupunktura, relaksacija ili uzimanje bilo kakvih vitamina i tableta mogu potpuno izliječiti ovu paralizu.

U intervjuu za Vanity Fair, glumica je govorila i o razvodu s Bradom Pittom, njihovom sadašnjem odnosu te majci Marcheline Bertrand koja je 2007. godine umrla od raka dojke.

"Bila sam veoma zabrinuta za svoju majku. Nisam željela da i moja djeca budu zabrinuta za mene. Mislim da je veoma važno plakati ispod tuša, a ne ispred njih. Oni moraju znati da će sve biti uredu, čak i kad vi niste sigurni da je tako. Brad i ja brinemo jedno o drugom i o našoj porodici. Oboje radimo kako bismo postigli iste ciljeve", kazala je Jolie.
Prijavi grešku


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...