Novi projekat slavnog para
0

Angelina i Brad dizajniraju nakit u obliku zmije

Sarajevo-x.com
Slavni holivudski par Angelina Jolie i Brad Pitt dizajnirali su zlatni i srebrni nakit, koji je inspiriran zmijama, a novac od prodaje ići će u humanitarne svrhe.

Nakit će se do kraja ove sedmice naći u radnjama britanske kompanije Aspery, sa kojom je par sarađivao na novom projektu.

Ograničeno izdanje kolekcije "Protector" izrađivalo se u zadnju godinu dana, a sav prihod od prodaje će ići na račun organizacije "Education Partnership for Children of Conflict", koju je Jolie osnovala 2006. godine.

Ova organizacija radi na podizanju svijesti kao i prikupljanju novca za pomoć i edukaciju djece žrtava rata ili prirodnih katastrofa. Glumica je odabrala motiv zmije jer je navodno za vrijeme trudnoće dobila prsten u obliku zmije, te smatra da je ona zaštitnik njene porodice, navodi Reuters.

Iako slavni par nije htio komentirati samu kolekciju, razgovarali su o ciljevima humanitarne misije. "Ovo su djeca kojoj treba sigurno mjesto za učenje, gdje će graditi bolju budućnost i mjesto gdje jednostavno mogu biti djeca. Ipak, obrazovanje ove djece se često zaboravlja. Milioni djece i adolescenata u zemljama zahvaćenim konfliktom ne idu u školu", podsjetila je Angelina.