Posvetio se vjeri
0

Američki reper Lil Jon prešao na islam, zahvalio se svima na ljubavi

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Američki reper i producent Jonathan H. Smith, poznatiji kao Lil Jon, odlučio je preći na islam.

Izgovorio je šehadet u Džamiji kralja Fahda u Los Angelesu, a snimak se širi društvenim mrežama. Nakon ceremonije prelaska na islam se oglasio na društvenim mrežama napisavši:

"Braćo i sestro, hvala vam mnogo na izlivu ljubavi i pozitive."

Lil Jon se u 15. godini počeo baviti DJ-ingom. U jednom intervjuu je spomenuo kako su njegovi roditelji bili strogi, ali da su mu dozvolili da u kući pravi zabave na kojima je bio DJ kako ne bi bio na ulici i počeo se baviti lošim stvarima.

Njegova popularnost je rasla pa je tako postao DJ u nekadašnjem popularnom klubu Phoenix u Atlanti, gdje je upoznao velika muzička imena kao što su Mary J. Blige, Jermaine Dupri, TLC, the Notorious B.I.G. i Craig Mack.

Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su "What U Gon' Do", "Get Low", "Snap Yo Fingers" i druge. Producirao je brojne hitove, među kojima su "Yeah!" Ushera i "Turn Down for What" DJ Snakea.

Odavno je posvećen tome da se djeca u nerazvijenim zemljama počnu obrazovati. U saradnji s humanitarnom organizacijom Pencils of Promise je pomogao u finansiranju izgradnje dvije škole u Gani.