Proslava odgođena zbog obaveza
0

Američki predsjednički par slavi 20. godišnjicu braka

Klix.ba
Barack i Michelle Obama (Foto: AFP)
Barack i Michelle Obama (Foto: AFP)
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama je obilježio 20. godišnjicu braka sa suprugom Michelle na početku predsjedničke debate. Barack i Michelle su se vjenčali 3. oktobra 1992. godine.

Nešto prije početka debate, Obama je sa svom Twitteru napisao: "Prije tačno 20 godina vjenčao sam se sa ženom koja je ljubav mog života i moj najbolji prijatelj. Michelle, sretna ti godišnjica braka".

Jedan sat kasnije, prva dama je na svom Twitteru napisala: "Barack, sretna ti 20. godišnjica braka. Hvala ti što si svaki dan nevjerovatan partner, prijatelj i otac. Volim te".

Zbog obaveza Baracka Obame vezanih za javnu debatu, predsjednički par nije mogao proslaviti svoju godišnjicu uz večeru i svijeće. Proslavu su odgodili za subotu.

"Prije 20 godina sam postao najsretniji čovjek na planeti jer se Michelle tada udala za mene. Dušo, samo želim da ti poželim sretnu godišnjicu i da ti kažem da je sljedeće godine nećemo slaviti pred 40 miliona ljudi", rekao je Barack Obama prije početka predsjedničke debate.

Michelle je nedavno izjavila da je zaboravila njihovu prvu godišnjicu braka.

"Pitao me je šta ćemo raditi u subotu. Upitala sam ga šta će se desiti u subotu. Pogledao me je iznenađeno. Tada sam shvatila da nam je godišnjica. Potpuno sam zaboravila. 'Veoma hladno od tebe', bile su tada njegove jedine riječi", kazala je Michelle.