Bio u teškoj situaciji
49

Američki glumac otkrio da je želio unajmiti čovjeka da ga ubije, razlog je dirljiv

L. R.
Giancarlo Esposito (Foto: EPA-EFE)
Giancarlo Esposito (Foto: EPA-EFE)
Glumac Giancarlo Esposito nedavno je otkrio da je htio unajmiti plaćenog ubicu da ga ubije.

Naime, američki glumac koji je najpoznatiji po ulozi u seriji "Breaking Bad", u emisiji "Jim&Sam" je otkrio da je želio to uraditi zbog svoje porodice.

Budući da se nalazio u lošoj finansijskoj situaciji, svojim ubojstvom je želio riješiti finansijsko pitanje. Plan je bio da se dio novca od životnog osiguranja proslijedi njegovoj porodici.

"Moje razmišljanje je bilo: 'Hej, dobivaš li životno osiguranje ako neko počini samoubojstvo? Dobivaju li oni hljeb?' Moja supruga nije imala pojma zašto je to pitam. Onda sam počeo spletkariti. Kada bih dobio nekoga ko bi me ubio, moja porodica bi dobila osiguranje. Imao sam četvero djece. Htio sam da imaju život", objasnio je.

On je istaknuo da je to bilo 2008. godine i da je u to vrijeme bio u iskušenju. Srećom, prestao je o tome razmišljati nakon što je shvatio kako će njegova smrt utjecati na djecu.

"Tada sam počeo misliti da to nije održivo jer bi bol koju bih im prouzročio trajala doživotno, a postojala bi i trauma koja bi samo produžila generacijsku traumu od koje se pokušavam odmaknuti. Svjetlo na kraju tunela bio je sniamnje serije 'Breaking Bad'", naveo je glumac.

Espositova najznačajnija uloga neočekivanog narkobosa Gusa Fringa započela je kao gostujuća u drugoj sezoni popularne serije, prije nego što je postao redovni glumac. Nakon "Breaking Bada", Esposito je reprizirao ulogu u seriji "Better Call Saul", a imao je i nezaboravne nastupe u "The Mandalorian", "The Boys" i "Dear White People".