U 20. godini
17

Američki glumac i pjevač Jackson Odell pronađen mrtav u svom domu u Los Angelesu

Klix.ba
Jackson Odell, Foto: Twitter
Jackson Odell, Foto: Twitter
Mladi američki glumac Jackson Odell poznat po ulozi Arija Caldwella u seriji "The Goldbergs" (Goldbergovi) pronađen je mrtav u svom domu u Los Angelesu. Odell je preminuo u 20. godini života.

Policija nije htjela govoriti o uzroku smrti dok nalazi biopsije ne budu gotovi, međutim, potvrdili su da nije bilo tragova nasilja na tijelu.

Osim uloge Arija Caldwella u prvoj i drugoj sezoni serije "The Goldbergs", Odell je glumio i u drugim filmskim ostvarenjima kao što su "The Fosters", "Modern Family" i "iCarly". Ostao je upamćen i po filmu iz 2011. godine "Judy Moody and the Not Bummer Summer" s glumicom Heather Graham.

U svijet showbiznisa ušao je s 12 godina, a ovaj talentovani momak bio je i uspješan pjevač i tekstopisac te je tako napisao i tekst za pjesmu iz filma "Forever my Girl".

Jacksonova porodica se oglasila povodom šokantne smrti mladog glumca i pjevača.

"Porodica Odell je izgubila voljenog sina i brata Jacksona Odella. Uvijek će biti naše svjetlo, briljantna, voljena i talentovana duša. Imao je mnogo toga pokazati i naša porodica će tu činjenicu uvijek čvrsto čuvati. Naša želja je da i cijeli svijet to učini. Sada ćemo u krugu naše porodice i doma dostojno žaliti zbog našeg gubitka", navedeno je u poruci Jacksonove porodice.