Showbiz
5

Američka pop zvijezda Kesha optužuje slavnog producenta za silovanje

Klix.ba
Američka pop zvijezda Kesha optužila je slavnog muzičkog producenta Dr. Lukea za silovanje. Istakla je kako je godinama Luke zlostavljao seksualno, verbalno i emotivno.

Pjevačica poznata po hitova poput "Tika tok", "Timber" i "Dei Young", tvrdi da je Dr. Luke tjerao da "uzima drogu i alkohol kako bi je potom u opijenom stanju seksualno iskoristio.

Ovo su krupne optužbe na račun producenta nominovanog za Grammy Award, a tužba je podignuta u Los Angelesu.

Dr. Luke, čije je pravo ime Lukasz Gottwald uzvratio je udarac. Negirao je sve optužbe i podigao tužbu protiv Keshe i njene majke za klevetu i kršenje ugovora. Navodi se kako par ima "lažne i šokantne optužbe" kakao bi iznudili od njega da prekine ugovor s 27-godišnjom pjevačicom.

"Kesha i njena majka su posvećene kampanji objavljivanja pretjeranih i neistinitih izjava o Dr. Lukeu, a među njima su i lažne izjave o navodnom fizičkom i psihičkom zlostavljanju", rekla je advokatica Christine Lepera.

Kesha tvrdi kako je zbog svog prodcenta imala i bulimiju. U bolnici je provela dva mjeseca.

U tužbi se ne navodi kad se navodno silovanje dogodilo, ali piše kako pjevačica nije prijavila jer se plašila odmazde producenata.

"Živjela je u zatvoru zbog njegovog zlostavljanja i bila je prestravljena toliko da se plašila govoriti, slati poruke, tvitati ili raditi bilo šta što on ne bi odobravao jer bi kasnije to koristio da muči nju i njenu porodicu kao što je to uradio mnogo puta ranije. Tužba je svesrdni trud Keshe da vrati kontrolu nad svojom muzičkom karijerom i ličnom slobodom nakon što je patila 10 godina kao žrtva mentalne manipulacije, emotivnog i seksualnog zlostavljanja u rukama Dr. Lukea", navodi se u tužbi pjevačice.

Pjevačica zahtjeva raskidanje ugovora sa Dr. Lukeom s kojim je ugovorno vezana od svoje 18. godine.

Dr. Luke je poznat po saradnji sa Britney Spears, Katty Perry, Nicki Minaj i Rihannom. SVakoj od njih napravio je nekoliko hitova. Bio je i producent na pjesmi Miley Cyrus za hit "Wrecking Ball".

Njegova advokatica rekla je kako je sigurna da će ove optužbe biti odbačene te da ćenjne klijent biti nagrađen za kršenje ugovora koje je Kesha napravila.