Bivša striptizeta
20

Američka muzičarka Cardi B objasnila zašto je drogirala i pljačkala muškarce

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Cardi B se branila nakon što se pojavio snimak u kojem se čuje kako govori da je drogirala i pljačkala muškarce koji su željeli seks s njom dok je radila kao striptizeta, prije nego što je postala poznata u svijetu muzike.

Američka muzičarka se suočila s kritikama nakon što je njen tri godine star snimak s Instagrama ponovo počeo kružiti društvenim mrežama, prenosi BBC.

"Možda je to u to vrijeme bi loš životni izbor, ali sam uradila ono što sam morala kako bih preživjela", napisala je ona u utorak.

Originalni video je napravljen u trenucima kada je njena karijera počela da se kreće uzlaznom putanjom, a bio je odgovor Cardi B jednom Instagram korisniku koji je ostavio komentar da ona ne zaslužuje uspjeh jer nije uložila nikakav trud.

"Ja sam dio hip hop kulture u kojoj možete govoriti o tome odakle dolazite, razgovarati o pogrešnim stvarima koje ste morali učiniti da biste došli tamo gdje ste sada", dodala je Cardi B.

Dobitnica Grammyja je također istaknula kako postoje reperi koji i danas veličaju ubistva, nasilje, drogu i pljačku.

Cardi B je završila svoju izjavu objašnjavajući da su muškarci, koje je u starom videu spominjala kao muškarce s kojima se viđala, bili svjesni svega i da su svojom voljom pristali na sve.

No, dio javnosti je uporedio ovu američku reperku s osramoćenim glumcem Billom Cosbyem koji je završio u zatvoru 2018. godine nakon što je optužen za drogiranje i niz seksualnih napada na žene.