O odluci Vrhovnog suda
2k

Američka glumica traži zabranu viagre: Ako je trudnoća "Božja volja", onda je to i mlohav penis

D. J.
Foto: EPA
Foto: EPA
Američka komičarka i glumica Bette Midler je ironično pozvala na zabranu viagre u SAD-u, nakon odluke Vrhovnog suda o zabrani pobačaja u toj zemlji.

“Vrijeme je za zabranu Viagre. Jer ako je trudnoća ‘Božja volja’, onda je i tvoj mlohavi penis”, tvitala je Bette, ismijavajući logiku sudske presude.

Brojni pratitelji su se složili s njom.

"Niko to nije bolje rekao", dodao je jedan.

Midler, koja bi kasnije ove godine trebala glumiti u nastavku Disneyevog filma "Hocus Pocus", ranije je bila vrlo glasna u svom neslaganju s odlukom Vrhovnog suda da ukine ustavno pravo američkih žena na siguran pobačaj.

Nakon presude, Midler je tvitala: “Oni su to učinili. UČINILI SU TO NAMA! Ustavni sud je poništio Roe v. Wade, upisan u Ustav kao ustaljeni zakon više od 50 godina. Kako se usuđuju? Ovaj ustavni sud je apsolutno gluh na volju, pa čak i na stvarne potrebe američkog naroda", poručila je glumica.

Bette se pridružio veliki broj poznatih osoba koje su se izjasnile protiv presude Vrhovnog suda, a među njima pop zvijezda i glumica Selena Gomez. Ona je pozvala muškarce da "ustanu" protiv presude Vrhovnog suda SAD-a, dijeleći informacije o tome kako javnost može aktivno osporiti presudu.