Showbiz
182

Amal i George Clooney očekuju blizance

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Supruga slavnog američkog glumca Georgea Clooneyja Amal trudna je i nosi blizance. Kako je objavio InTouch Weekly, slavni par očekuje djevojčicu i dječaka.

Tridesetosmogodišnja advokatica za ljudska prava i 55-godišnji oskarovac oduševljeni su što će postati roditelji.

Vijest je objavljena nakon što je Amal pokazala svoj trudnički stomak u haljini s cvjetnim dizajnom na premijeri filma "The White Helmets" u Londonu 9. januara.

"Kada su Amal i George saznali da će dobiti blizance bili su iznenađeni, ali i malo uplašeni jer su smatrali da je jedno dijete dovoljno. Ali vijest da je riječ o dječaku i djevojčici ih je mnogo obradovala. Osjećaju se kao da su 'osvojili' porodični jackpot", kazao je izvor.

Clooney je bio poznati holivudski najpoželjniji neženja koji je godinama izjavljivao kako se više nikada neće ženiti niti imati djecu. Ipak, prekršio je to kada je upoznao Amal s kojom je u braku od 2014. godine.

"George stalno dodiruje Amalin stomak, tepa i smišlja imena. Presretan je. Bit će divan otac", rekao je izvor blizak paru.

Amal se podvrgnula IVF tretmanu koji je bio uspješan, a par se sada priprema za dolazak blizanaca uređujući kuću i kupujući potrebne stvari. Kako je objavljeno ranije, imat će privatnu medicinsku sestru koja će biti u posebnom krilu kuće uređenom za bebe u kojem se nalazi baby spa, igraona, biblioteka i mini bazen.