Svestrana žena
33

Amal Clooney na naslovnici majskog izdanja Voguea: Ljubav je odrednica sreće

Klix.ba
Foto: Annie Leibovitz za Vogue
Foto: Annie Leibovitz za Vogue
Amal Clooney je pojavit će se na naslovnici majskog izdanja časopisa Vogue, a tom prilikom je govorila o svojoj karijeri, ali i o privatnom životu.

Clooney je advokatica, aktivistica, majka blizanaca i supruga glumca Georgea Clooneyja. Bračni par se upoznao preko zajedničkog prijatelja u Georgeovoj kući na jezeru Como u Italiji.

"Bila je jako lijepa, a pored toga sam mislio da je fascinantna i briljantna. Njen život je bio nejvjerovatno uzbudljiv", kazao ja George.

Neko vrijeme su komunicirali putem e-maila, a prvi izlazak imali su u Londonu.

Foto: Annie Leibovitz za Vogue
Foto: Annie Leibovitz za Vogue

"Imala sam osjećaj da je to najprirodnija stvar na svijetu. Prije tog iskustva, uvijek sam se nadala da postoji velika ljubav koja ne zahtijeva nikakvo vaganja niti odlučivanje. Ljubav smatram najvećom odrednicom sreće", rekla je Amal za Vogue, dodavši da je to stvar nad kojom osoba ima najmanju kontrolu.

Suprug ju je zaprosio tokom safarija u Africi, vjenčali su se 2014. godina, a tri godine kasnije dobili blizance Alexandera i Ellu.

Vogue piše da dječak liči na oca, dok je djevojčica više na majku. Iako još nisu proslavili prvi rođendan, već su izgovorili prve riječi.

"Nekoliko puta su rekli mama i tata. George je bio veoma pažljiv kako bi osigurao da mama bude njihova prva riječ", kazala je Amal.