Nick Carter
0

"Alkohol i droga su me skoro ubili"

Sarajevo-x.com
Foto: People.com
Foto: People.com
Član nekada planetarno popularne grupe Backstreet Boys", 29-godišnji Nick Carter, u ekskluzivnom intervjuu za magazin People progovorio je o problemima s alkoholom i drogom, te stanju u kojem se nalazio prethodnih godina.

Nakon desetogodišnjeg uživanja u alkoholu i drogama, na evropskoj turneji s bendom u proljeće 2008. njegov organizam pokazao je da se nešto mora promijeniti. Bolovi u prsima i hronični umor primorali su ga da se zaustavi i shvati kako ima problem. Urađen mu je niz pretraga kardiologa na Floridi, ali ga ni ti rezultati nisu spriječili da nastavi sa porocima.

Dan prije nego će nalazi biti gotovi, priznao je da se, bojeći se rezultata pretraga, "napio i napušio kao da se želi ubiti".Utvrđeno je da boluje od kardiomiopatije, bolesti miokarda pri kojoj srce toliko slabi da u ekstremnim slučajevima treba transplantaciju. Ista je to bolest od koje je preminuo tinejdžerski idol Andy Gibb i glumac Chris Penn.

Shvativši da mu život visi o koncu, Carter je donio odluku - ne želim umrijeti. Nakon brojnih savjetovanja i oporavka, sad je u boljoj formi nego što je ikad bio.

Nastavak priče o ovoj zvijezdi bit će objavljen u ovosedmičnom izdanju magazina People.