Showbiz
16

Alka Vuica se udaje za sarajevskog ugostitelja Zlatka Arslanagića

Klix.ba
Hrvatska pjevačica Alka Vuica uskoro će postati sarajevska snaha i poslije nekoliko godina zabavljanja odlučila je da se uda za sarajevskog ugostitelja Zlatka Arslanagića.

Kako piše srbijanski Kurir, njih dvoje su u vezi već četiri godine i odlučili su svoju ljubav krunisati brakom.

"Svaka poštena Hrvatica mora da ima jednog Bosanca", rekla je u svom stilu pjevačica.

Na samom početku veze rekla je kako njenog Harba od drugih muškarac odvaja to što se s njim osjeća divno, te da u njemu ima ljubavnika i prijatelja.

"Harbe i ja smo iz prijateljstva ušli u vezu. Među nama je uvijek bila neka 'hemija'. Uvijek sam ga osjećala dragim. Prvi poljubac bio je za stolom na svadbi kod nećaka Zdravka Čolića. On voli kada je moja kosa vezana u rep, jer se tada vidi moja ljepota. Voli moju duhovitost, kaže da sam smiješna i da imam dječije oči. Moj sin ga strašno voli, lijepo se slažu i uzajamno se poštuju", rekla je Vuica.

Sa svojim izabranikom je proteklih dana uživala na Jahorini, te na koncertu Marije Šerifović.

Alka Vuica hrvatska je pjevačica, spisateljica i TV-novinarka. Na muzičkoj sceni je od 1980. godine, a prvi značajan uspjeh je doživjela 1990. godine, kada je bila u pobjedničkom timu na izboru za pjesmu Eurovizije koju je izvela Tajči pod nazivom "Hajde da ludujemo".

Objavila je šest albuma, a od pjesama koje je napisala za druge izdvajaju se "Ja sam lažljiva" Denis & Denis (Alka je napisala stihove, a glazbu potpisuje Davor Tolja), "Ja sam zaljubljen" Tonyja Cetinskog, "Lijepa bez duše" Olivera Dragojevića, "Ni na sjever ni na jug" Sandija Cenova i "Danas sam luda" Josipe Lisac.

Ima sina Arijana kojeg je dobila u davnoj vezi sa Vukom Veličkovićem, poznatim srpskim slikarom i umjetnikom.