Sviđa joj se izbor
11

Alka Vuica o srbijanskoj predstavnici Eurosonga: Fantastično, to kod nas ne bi prošlo

I. B.
Alka smatra da Konstraktinu pjesmu u Hrvatskoj nikada ne bi izabrali (Foto: Instagram)
Alka smatra da Konstraktinu pjesmu u Hrvatskoj nikada ne bi izabrali (Foto: Instagram)
Pjevačica i voditeljica iz Hrvatske Alka Vuica ove godine je autorskim dijelom učestvovala u izboru srbijanske pjesme za Eurosong, a sada je dala i svoj komentar na Konstraktu koja je osvojila žiri i publiku te izborila svoj odlazak u Torino.

Alka je bila jedna od autorica pjesme "Požuri, požuri" s kojom se Marija Mirković, bivša članica grupe Frajle, takmičila sa ostalim kandidatima u izboru srbijanske pjesme za Eurosong.

Iako nisu došle do finala, Alka je zadovoljna izborom pjevačicom koja će ove godine predstavljati Srbiju.

"Ja sam se upravo vratila s Beovizije gdje sam se takmičila s pjesmom koju sam napisala zajedno sa Marijom Mirković - 'Požuri, požuri'. Moram reći da su Srbi fantastično izabrali jednu art pjesmu koja je otvorena. Tako nešto u Hrvatskoj ne bi prošlo", rekla je Alka za hrvatski Story.

Pjevačica se osvrnula i na hrvatsku predstavnicu Miju Dimšić koja je odnijela pobjedu na ovogodišnjoj Dori.

"Meni je to bila najbolja pjesma. Strašno mi se sviđa, jako mi je drago što je prošla", rekla je Alka i dodala kako misli da se Eurosong ponovo pretvara u jedno ozbiljno takmičenje.

Alka je nedavno predstavila novu pjesmu "Drama" koju je radila u suradnji sa grupom Let 3, a također se osvrnula i na dešavanja u Ukrajini.

"Sve ovo što se događa u Ukrajini, pogađa nas u Hrvatskoj još i više nego druge, jer podsjeća na užas koji smo proživljavali devedesetih", napisala je Alka prenijevši riječi pjesme "Jutro u Evropi" koja je podsjeća na tadašnja dešavanja.