Sasvim iskrena
92

Alka Vuica o kolegici s kojom se ljubila: Da je htjela spavati sa mnom, ne bih je odbila

Klix.ba
Foto: Pixsell/Luka Batelić
Foto: Pixsell/Luka Batelić
Alka Vuica je u novom intervjuu, između ostalog, govorila o burnim reakcijama javnosti nakon što je 2014. godine strasno poljubila Nives Celzijus na snimanju spota.

Najprije je navela da odavno smatra da su ljudi biseksualni i da seksualnost nije određena rodom.

"Naravno, istražujem i čudim se svemu što me uzbuđuje i opušta. Istražujem svoju prirodu i sve što me zanima jer sam znatiželjna i nisam glupa! Imali smo osamdesete, koje su zapravo kod nas bile šezdesete. Otkrivali smo svoju seksualnost i nismo se libili ni sramili biti sa nekim ko nas je privukao, bilo muško ili žensko! Nažalost, nisam nikada spavala s Nives i mislim da je ona to ispričala samo zbog marketinga, jer da je htjela zaista spavati sa mnom, ne bih je odbila", rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

Podsjećamo, Nives je ranije izjavila da svi koji su čitali njenu knjigu "Gola istina" znaju da je kao djevojčica bila zaljubljena u Alku.

"Sad je došlo vrijeme da konkretno konzumiramo tu ljubav. To je bio moj prvi poljubac sa ženom, a Alka se jako dobro ljubi. Znam da će sada moje gej prijateljice biti ljubomorne jer ipak je Alka jedina ženska gej ikona", izjavila je.