Izbori u Hrvatskoj
2

Alka Vuica bila je u centru pažnje zbog fotošopiranog izbornog plakata, a evo koliko glasova je osvojila

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Alka Vuica bila je kandidat na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, a zbog fotošopiranog plakata uspjela je privući pažnju javnosti. Ipak, to joj nije mnogo pomoglo.
Naime, Vuica je bila 14. na listi SDP-a u šestoj izbornoj jedinici, a dobila je ukupno 3.029 preferencijalnih glasova, što nije bilo dovoljno za ulazak u sabor.

Sinoć je podijelila fotografiju iz izbornog stožera SDP-a, a o rezultatima se nije oglašavala.

Podsjetimo, Vuica je najavila kandidaturu plakatom s prilično uređenom fotografijom zbog čega je bila na udaru kritika. Naposlijetku ga je i obrisala te podijelila originalnu verziju na kojoj izgleda znatno drugačije.

"Bez photoshopa! Napali su me svi da me uredio Marko Grubnić… I moram priznati da je to istina! Al' ja to volim i volim da sve bude uređeno i sređeno! Skupo! Takvu želim Hrvatsku", poručila je tada.

Podsjetimo, ovo pjevačici nije prvi put da se okuša u politici. Naime, Vuica je 2009. godine odlučila pokrenuti svoju političku karijeru te je planirala izaći na predsjedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih. Međutim, njeni snovi o političkoj karijeri nisu dugo trajali jer je već nakon dva mjeseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa.