Slučaj na sudu
0

Alec Baldwin tužio muškarca kojeg je navodno udario tokom svađe zbog parkinga

M. A.
Baldwin na sudu u New Yorku (Foto: EPA-EFE)
Baldwin na sudu u New Yorku (Foto: EPA-EFE)
Alec Baldwin je tužio muškarca koji je ranije tvrdio da ga je ovaj poznati glumac udario u lice za vrijeme svađe zbog parking mjesta na Manhattanu, prenose američki mediji.

Zvijezda sitcoma "30 Rock" uhapšena je i optužena za uznemiravanje nakon svađe na Manhattanu prošle godine, piše Sky News.

Baldwin je priznao krivicu i pristao da ide psihijatru kako bi dobio terapiju za kontrolu bijesa, ali navodno je sada tužio čovjeka koji je rekao da ga je on udario, zbog iznošenja "laži o fizičkom nasilju".

Također, njegov advokat kaže da je Wojciech Cieszkowski lagao policiji u vezi s napadom i da ga je glumac samo "lagano odgurnuo" tokom susreta. Prema stranici Six, čak i bolnički zapisi i snimci videonadzora pokazuju da je priča o premlaćivanju bila laž.

"Kada se dva Njujorčana sukobe zbog parking mjesta, obično se dogodi da razmijene nekoliko oštrih riječi i nastave dalje sa životom. Međutim, to se ovdje nije dogodilo. Cieszkowski je umjesto toga iznio lažnu priču o susretu i odbio je krenuti dalje", stoji u tužbi.

U tužbi se navodi i to da se Baldwin samo naljutio tokom incidenta, jer je smatrao da se Cieszkowski opasno približio njegovoj supruzi i djetetu.

Interesantno je i to da je glumac i ranije bio u sličnim situacijama. Baldwin je u maju 2014. godine uhapšen zbog navodne svađe s policijom koja ga je zaustavila zbog vožnje biciklom.