Showbiz
17

Alec Baldwin ponovo provocira Trumpa, ovaj put na ruskom jeziku

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Holivudski glumac Alec Baldwin ne prestaje sa satiričnim skečevima posvećenim novoizabranom predsjedniku SAD-a. Baldwin je ovaj put Trumpa "prozvao" na ruskom jeziku.

Baldwin je na svom Instagram profilu postavio svoju fotografiju sa crvenim kačketom na glavi na kojem na ruskom jeziku, ćirilićnim pismom stoji "Napravimo Ameriku ponovo velikom", što je bio Trumpov slogan tokom predizborne kampanje.

Amerika je objavila kako ipak Rusija stoji iza skandala sa hakovanjem e-mail poruka Trumpove protivkandidatkinje Hillary Clinton tokom predizborne kampanje, na što je Trump, koji se zalaže za poboljšanje odnosa između dviju zemalja, odgovorio kako je siguran da Rusija nema ništa s tim.

Analitičari CNN-a obrušili su se na Bladwina kazavši kako je natpis na kačketu bukvalan prevod Trumpovog slogana na ruski te kako rečenica nije gramatički pravilno napisana.

Alec Baldwin od samog početka iskazuje nezadovoljstvo Donaldom Trumpom, dok Trump odavno izjavljuje kako su njegovi skečevi dosadni i krajnje nezanimljivi.