Model Andrej Pejić
0

"Ako mi Victoria's Secret ponudi ugovor promijenit ću spol"

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tuzlak Andrej Pejić izjavio je u subotu uvečer, nakon showa dizajnera Jeana Paula Gaultiera u Parizu, da bi vjerovatno promijenio spol i uvećao grudi ukoliko bi dobio ponudu da reklamira donje rublje prestižne modne kuće Victoria's Secret.

"Kada bi mi kuća Victoria's Secret ponudila ugovor promijenio bih spol. Morao bih. Ne vidim drugi način", kazao je plavokosi mladić koji plijeni sve više pažnje u svijetu mode.

Dodao je Pejić da trenutno nema potrebu da mijenja spol i da se dobro osjeća u svojoj koži.

Plavokosi Tuzlak skrenuo je pažnju na sebe kada se u oktobru pojavio na pisti u ulozi ženskog modela predstavivši Gaultierovu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2011. Nakon toga u Parizu je predstavio vjenčanice francuskog dizajnera i istog trenutka svi su se počeli raspitivati o njemu.

"Sa svim ovim publicitetom koji imam otvara mi se niz opcija. Možda snimim film, možda nešto za TV", kazao je Pejić nakon sinoćnjeg showa odgovarajući na pitanje o svojoj budućnosti, prenosi Daily Telegraph.

Inače, Pejić je i zaštitno lice kampanje Marc, Marca Jacobsa, čiju je kolekciju nedavno predstavio.

Do sada je pozirao za brojne prestižne magazine među kojima i za magazin D, japansko izdanje WWD-a, francusko izdanje Voguea, Zeit i brojne druge.

Inače, Pejić je već ranije istakao da je oduvijek znao da izgleda više kao žensko, nego kao muško ali to ga nije zabrinjavalo.