Novi angažman
123

Ajdin Sefer u Džekinom dresu osvojio čelnike automobilske kompanije

Piše: M. N.
Mostarac Ajdin Sefer koji živi i radi u Los Angelesu, potpisao je novi ugovor te će biti zaštitno lice jedne marke automobila. Čelnike kompanije osvojio je na audiciji kada se pojavio u Džekinom dresu i našalio o fudbalu i Bosancima.

Sefer je dobio poziv da snimi reklamu u kojoj će glumiti fudbalera, ali nije očekivao da će baš on od svih kandidata biti izabran.

"Agent mi je rekao da trebam doći u kompletnoj uniformi. Nije mi palo na pamet da nosim bilo čiji dres osim dres nekog našeg fudbalera. Nikada nisam bio ljubitelj štitnika na nogama tako da sam izrezao kutiju od kartona i napravio ih. Na prvoj audiciji su mi postavili nekoliko pitanja o meni i fudbalu i rekao sam da sam iz BiH gdje te po rođenju čeka lopta u krevetu pa nemaš druge opcije nego da igraš fudbal i svi su se nasmijali", kazao je Sefer.

Pitali su ga i za dres, a on im je objasnio da je riječ o dresu bh. fudbalera koji igra u Italiji. Potom je pokazao svoje vještine s fudbalskom loptom i prvi žiri je bio zadovoljan. Prošao je u naredni krug.

"Tu su nam opet postavljali nekoliko pitanja i morali smo glumiti napadača i golmana. Prošao sam i u posljednji krug te su direktori odlučili da me angažuju. Reklama se snima za jednu marku automobila i bit će puštena tokom Svjetskog prvenstva širom svijeta", kazao nam je Sefer.

Snimanje je počelo prije nekoliko dana, ali s obzirom na to da je vezan ugovorom, ne smije postavljati fotografije i snimke.

Podsjetimo, Mostarac s američkim državljanstvom radi punom parom i vrlo je tražen model. Radio je spotove za velike muzičke zvijezde poput Lady Gage, reklame za luksuzne lance hotela i brendove, a obučavao je i popularnog glumca Jamieja Dornana kako da pozira u filmu "50 nijansi - Oslobođeni".