Organizator događaja
858

Ahmed Švrakić o nastupu Lidije Bačić: Kriv sam jer treba znati biti Sarajlija

N. O.
Ahmed Švrakić s Lidijom Bačić i Fatmirom Sulejmanijem (Foto: Facebook)
Ahmed Švrakić s Lidijom Bačić i Fatmirom Sulejmanijem (Foto: Facebook)
Ahmed Švrakić, direktor Hayat produkcije koja je organizovala snimanje emisije i nastup Lidije Bačić ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu, oglasio se na Facebooku te poručio da je "kriv jer treba znati biti Sarajlija, nije to za svakog".
Nakon što je nastup hrvatske pjevačice i Fatmira Sulejmanija ispred sarajevske katedrale izazvao buru na društvenim mrežama oglasio se i direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić.

Bačić i Sulejmani su ispred Katedrale snimali emisiju "Hayat production show", a nakon što su se videoisječci njihovog pjevanja pojavili u medijima, građani su burno reagovali navodeći da njena odjeća, ali i nastup ne priliči mjestu i vjerskom objektu ispred kojeg su se našli.

Švrakić je na svom Facebook profilu odgovorio na kritike napisavši da je objavu posvetio "lažnim moralistima".

"Nisam znao za težnje i snove gradskog Vijeća grada Sarajeva da od ovog grada žele da naprave kasabu. Nisam znao za njihove odluke o novom dress codeu kako se smije hodati po ovom gradu. Kriv sam jer nisam znao da je pop muzika zabranjena u ovom novom Sarajevu", poručio je Švrakić u objavi.

Na kraju je još jednom poručio kako je kriv napisavši: "Kriv sam jer treba znati biti Sarajlija. Nije to za svakog".

Prethodno su se oglasili iz Općine Stari Grad i poručili da nisu dozvolili održavanje ovakvog programa i nastupa ispred Katedrale te su se ogradili se od neprimjerenih sadržaja izvedenih na ovoj lokaciji.

Kako su rekli iz Općine, Hayat im se obratio zahtjevom za izdavanje javne površine na Trgu Fra Grge Martića u svrhu pripreme snimanja emisije "Hayat production show", ali da nisu naveli sadržaje koji će biti emitovani, niti izvođače koji će nastupiti.