Navode da nije bio pijan
38

Advokati Russella Branda poriču da je glumac zlostavljao ženu: Ona ne razlikuje glumu od stvarnosti

L. R.
Russell Brand (Foto: EPA-EFE)
Russell Brand (Foto: EPA-EFE)
Advokati glumca i komičara Russella Branda poriču da je seksualno napao ženu na snimanju filma.
Naime, nakon što je prošle godine optužen za zlostavljanje na snimanju filma "Arthur" iz 2010. godine, njegovi advokati su se oglasili putem pravnih dokumenata, rekavši da žena koja ga je tužila ima "loše sjećanje".

Oni su istakli da je tužba temeljena na lažnoj tvrdnji odnosno da je Brand u to vrijeme bio u alkoholiziranom stanju. On tvrde da je glumac samo glumio pijanog muškarca, iako je sve vrijeme bio trijezan.

"Glumio je pijanog lika, ali je u stvarnosti bio trijezan. Čini se da žena 'ne može razlikovati glumu od stvarnosti', rekli su u pravnim dokumentima.

U svojoj tužbi, podnesenoj Vrhovnom sudu države New York, neimenovana žena je tvrdila da je glumac "izgledao pijan, mirisao na alkohol te da je nosio flašu vodke na setu".

Žena je potom navela da je Brand istog dana ušao u toalet za njom i napao je dok je član produkcijske ekipe čuvao vrata izvana.

No, i sam glumac u svom odgovoru demantirao je te optužbe i rekao da ne prepoznaje njeno ime ni fotografiju te da se ne sjeća da je s njom imao bilo kakvu interakciju.

"Brand, glumac i komičar, igrao je istu ulogu u remakeu. Iako je Brandov posao bio glumiti pijanog i glumiti pijanca u filmu, on nije popio ni gutljaj alkohola niti je konzumirao drogu u bilo kojem trenutku tokom produkcije", naveli su njegovi advokati.

Istakli su i da je otvorena flaša alkohola bila rekvizit za snimanje filma, a navodno nije uzimao ni drogu.

Filmski studio Warner Bros Pictures i druge tvrtke uključene u produkciju također se navode kao optuženici. No, Russell Brand je suočen s više optužbi za silovanje i seksualne napade između 2006. i 2013. godine.