|

Advokati napustili Michaela Jacksona

Advokati napustili Michaela Jacksona
0
S
Sarajevo-x.com
2.8.2006. u 12:06
0
komentara
0

dijeljenja
Advokati napustili Michaela Jacksona
Drugi put ove godine, advokatska firma raskida ugovor sa Michaelom Jacksonom. Razlog: nisu dobili novac za svoje usluge, a Jackson uporno izbjegava da im se javlja na telefonske pozive.
Federalni sudac na Manhattanu je u ponedjeljak dao odobrenje advokatima iz firme "Wachtel & Masyr" da napuste svog klijenta zbog njegovog neizmirivanje svog obaveza prema njima. Naime, Michael Jackson duguje advokatima čak 48 miliona dolara.

U pismu upućenom sudiji, advokat William Wachtel je opisao kroz niz primjera probleme u komunikaciji koje je imao sa Michaelom Jacksonom. Posljednja kap je bila, prema njegovim riječima, kada je Jackson zatražio da ga prestanu zvati telefonom, te da sa advokatima želi komunicirati isključivo lično u luksuznom hotelu De Crillon u Parizu.

Slična stvar se desila i advokatskoj firmi Latham & Watkins, koja je u novembru prošle godine zatražila raskid ugovora sa klijentom Michaelom Jacksonom. Razlog je i ovaj put bio u nemogućnosti komuniciranja, kao i neisplaćivanju honorara advokatima.

Kako sada stvari stoje, najvjerovatnije je da će se Michaelovim sudskim sporovima od sada baviti njujorški advokat attorney L. Londell McMillan, čiji su prethodni klijenti bili Prince i Stevie Wonder.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.