Nevjerovatno
0

Advokat Mike Aleksića pitao Milenu Radulović: Zašto ste dolazili bez hulahopki, da vas lakše siluje?

I. S.
Milena je na sud stigla s momkom Ognjenom Jankovićem (Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel)
Milena je na sud stigla s momkom Ognjenom Jankovićem (Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel)
U Višem sudu u Beogradu je nastavljeno suđenje učitelju glume Miroslavu Miki Aleksiću kojeg je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Objavljena su neka od pitanja koja joj je postavljao Aleksićev advokat Zoran Jakovljević.

Suđenje je nakratko bilo prekinuto zato što se Jakovljević počeo derati na sudiju Zorana Božovića i žaliti se što ga Radulović ispravlja nakon što je pogrešno citirao njene riječi. Nakon toga je novčano kažnjen. Blic je objavio nekoliko pitanja koja je uputio Radulović:

Advokat Jakovljević: Za tačku 2 optužnice, jeste li vi psihoterapeutkinji spomenuli da ste silovani?

Radulović: Ja sam na kraju prve seanse 2018. godine rekla da sam silovana.

On je kazao da je psihoterapeutkinja rekla da Radulović nije silovana. Sudija je odbio pitanja vezana za ovo, a advokati žrtava su se pobunili i naveli da Jakovljević predočava iskaze svjedoka koji još nisu saslušani.

Onda je pitao glumicu kada se dogodilo seksualno nasilje - prije časa ili poslije. Ona je kazala da je nasilje trajalo oko 50 minuta od trenutka kada je čas počeo.

Advokat: Kako ste doživjeli da radite monolog pred svima, kao kaznu?

Radulović: Sva ta mučenja sam doživjela kao kažnjavanje zato što me je prije toga silovao. Zato što me je zadržavao, imala sam strah, u glavi nisam imala opciju da napustim.

Advokat: Šta bi se desilo da ste otišli?

Radulović: Izbacio bi me, pričao o meni sve najgore mojim drugarima, manipulišući. Bila sam preplašena za budućnost ako se suprotstavim Aleksiću.

Advokat: Kaže da se sjeća kada je imala hulahopke, a kada ne, jer je Mika govorio: "Sada je mnogo lakše". Kako doživljavate tu rečenicu?

Radulović: Može sa manje napora da počne da me siluje.

Advokat: Što ste vi dolazili bez hulahopki, da mu olakšate, da vas lakše siluje?

Sudija je odbio ovo i još nekoliko pitanja, a Jakovljević se počeo smijati te je rekao: "Stvarno ne znam kako da ga branim."

Zatim je postavljao pitanja o tome na koji način je optuženi žrtvu podigao na frižider, koji su predmeti bili na frižideru, koliko koraka je Aleksić napravio, a sudija je ponovo odbijao pitanja.

Advokat: Ma, dobro. To su vaša mišljenja i to ćete iskazati u jednom momentu u odluci.

Sudija: Jedno je sigurno kolega, vi nećete biti taj koji će mi reći šta ja moram da radim.

Advokat je zatim upitao Radulović da objasni kako je bila u poluležećem položaju.

Radulović: Kukovi su mi bili na kraju frižidera, a glava na zidu.

Advokat: Je li vam pocijepao donji veš?

Radulović: Nije.

Advokat: Jeste li mu pomogli da skine veš bez oštećenja?

Radulović: Naravno da mu nisam pomagala. Ruke su mi bile na njegovoj glavi, pokušala sam da ga odmaknem od sebe. Nisam uspjela u tome.

Jakovljević je zatim kazao da je Radulović ispričala da je Aleksić na kratko izašao iz prostorije, a da je ona za to vrijeme tražila donji veš.

Advokat: Da li ste mogli da odete bez donjeg veša poslije jednog tako strašnog događaja? Mogla je da izađe i da se dere: "Silovana sam, zovite policiju."

Pitao ju je i je li bilo penetriranja, dodiravanja usnama ili lizanja. Onda je uzeo svoj mobitel i "analizirao" Milenine Facebook objave.

Advokat: Odbrana je utvrdila da ste tog dana na Facebooku objavili pesmu "Shine bright like a diamond", što znači "Sijaj kao dijamant". Kako objašnjavate da ste tog dana bili silovani pa postavili pjesmu koja spominje sreću?

Sudija je odbio pitanje, a on je dobacio: "Svaka čast."

Radulović je dalje govorila o tome šta se dešavalo nakon što ju je silovao.

"Osjećala sam se osramoćeno, drugačije od mojih vršnjaka koji žive normalan život. Osjećala sam se prljavo, obilježeno. Nisam imala nikakva osjećanja. Bila sam spremna da počinim suicid. Znala sam kako ću to da uradim", rekla je.

Advokat: Kako objašnjavate činjenicu da ste u tom periodu postavljali fotografije iz kafića, druženja, a kažete da ste bili u takvom stanju?

Radulović: Pošto sam planirala suicid, odlučivala sam da sve oko sebe zavaravam.

Nakon toga je nastavio da čita njene Facebook objave.

Advokat: Neko ko je doživio sve ovo, kako je moguće da napišete: "Grupa je život"?

Radulović: I dan danas to mislim. Toliko se volimo, nismo dozvolili da nam ova saznanja utječu. Nije grupa Mika, grupa smo mi.

Podsjećamo, Aleksić je optužen za četiri djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva također kvalifikovana u produženom trajanju.