Prati stope kolegica
25

Adele pokreće novi biznis nevezan za muziku, evo čime će se baviti

N. O.
Foto: Raven B. Varona
Foto: Raven B. Varona
Britanska pjevačica Adele osnovala je kompaniju, a prema navodima Mirrora planira pokrenuti kozmetički biznis te se spekuliše da će prodavati prvenstveno šminku, kao i proizvode za njegu tijela i parfeme.

Prema Companies Houseu, pjevačica (35) je prošle sedmice podnijela dokumentaciju za osnivanje nove kompanije pod nazivom The Shelbourne Collective Limited. Registrirana adresa privatnog društva s ograničenom odgovornošću je u Londonu i Adele je navedena kao jedini direktor.

Mirror je objavio da se radi o kozmetičkoj liniji, a Adele se nada da će prodavati proizvode za šminkanje kako bi omogućila svojim obožavateljima da ponovo kreiraju njen kultni izgled olovke za oči.

Navode da bi mogla prodavati šminku i proizvode za njegu tijela, kao i parfeme, nakit, pa čak i donje rublje.

Šminka i kozmetički proizvodi postali su unosno polje za pjevačice, s asortimanom kozmetike Rihanninog brenda koji joj je donio milijardu dolara zarade, a kozmetički brend Ariane Grande već zarađuje milione za samo dvije godine.

Novi poduhvat dolazi nakon što je njen agent najavio da će Adelein sljedeći potez u karijeri najvjerovatnije biti nešto potpuno drugačije od muzike, nakon završetka njenog izuzetno uspješnog niza koncerata u Las Vegasu.

Program Vikendi s Adele u Coloseumu u Caesars Palaceu trebalo bi da se završi u junu 2024. godine, nakon kratke pauze sljedećeg meseca. Njena dugogodišnja agentica Lucy Dickins je nagovijestila da će zvijezda vjerovatno uzeti pauzu od svirki sljedeće godine.