Nakon tri godine braka
10

Adele podnijela zahtjev za razvod od muža Simona Koneckog

M. A.
Foto: AFP
Foto: AFP
Pjevačica Adele podnijela je zahtjev za razvod od supruga Simona Koneckog. Glasnogovornik porodice je rekao da se par sporazumno razilazi i da će nastaviti zajedno odgajati sina, piše BBC News.

Poznata pjevačica udala se za Koneckog, investicijskog bankara, 2016. godine i to nakon pet godina veze. Adele je rodila sina Angela 2012. godine.

Vjenčali su se na tajnoj ceremoniji, a Adele je prvi put javno progovorila o vjenčanju tokom govora na ceremoniji dodjele Grammyja 2017. godine kada se zahvalila svom suprugu.

U saopćenju se dodaje da bračni par, koji je najavio razvod još u aprilu, traži privatnost i da više neće davati komentare o razvodu. Papiri za razvod podneseni su na sudu u Los Angelesu.

Adele i Simon (Foto: AFP)
Adele i Simon (Foto: AFP)

Pjevačicin debitantski album, koji je objavljen 2008. godine, a na kojem su se nalazili i hitovi "Chasing Pavements" i "Hometown Glory", je dostigao poziciju broj jedan u Velikoj Britaniji.

Nastavila je osvajati niz nagrada, a njen naredni album "21" bio je vodeći na top listama u 30 zemalja, uključujući SAD i Veliku Britaniju. Treći album naziva "25" prodan je u rekordnih 800.000 primjeraka u prvoj sedmici i postao je najprodavaniji album 2015. godine.

Konecki je napustio posao u Lehman Brothers 2005. godine i osnovao je vlastitu firmu Life Water. Ovaj njegov projekt i partnerska firma Drop 4 Drop finansiraju projekte prečišćavanja voda širom svijeta.