Showbiz
58

Adele nakon teške postporođajne depresije: Treba naći vremena za sebe

Klix.ba
Pjevačica Adele poznata je po tome što često otvara dušu i kroz emotivne tekstove pjesama ukazuje na probleme u kojima se nalazi. Međutim, o jednoj temi nije napisala pjesmu, već je sa javnošću podijelila u intervjuu za Vanity Fair.

Adele je priznala kako ima poteškoća sa majčinstvom te kako se bori sa postporođajnom depresijom. Kod nje je prisutan i ogroman strah od eventualne druge trudnoće, s obzirom na to da još uvijek pati od postporođajne depresije nakon rođenja njenog prvog sina Angela.

"Uplašilo me. Moja postporođajna depresija je bila veoma loša. Nedavno sam priznala prijatelju kako mi je svega dosta i kako mrzim ovo stanje", rekla je Adele te dodala kako nije uzimala antidepresive i kako joj je bilo neigodno razgovarati o tome, piše Cosmopolitan.

Osjećala se, kako je izjavila, kao grozna majka te shvatila kako joj je potrebno da s vremena na vrijeme ostane sama.

"Nije mi odgovarala situacija. Osjećala sam se kao da sam napravila najveću grešku svog života. Depresija jednostavno ne postavlja pitanja; ona dođe u svako vrijeme i u svakom obliku. Ubrzo sam shvatila kako je najbolje da uzmem jedno slobodno poslijepodne sedmično i radim šta god hoću, sama, bez djeteta", rekla je Adele, koja je sina Angeloa rodila prije tačno četiri godine.

Na pitanje da li se zbog toga osjeća loše i da li je peče savjest kazala je kako se gore osjećala kada ništa nije preduzimala po pitanju postporođajne depresije.