Otkriven uzrok smrti
11

Aaron Carter se slučajno utopio nakon što je uzeo sedative

D. B.
Američki pop pjevač Aaron Carter slučajno se utopio u kadi zbog lijekova koje je prethodno uzeo, potvrđeno je u izvještaju mrtvozornika.

Tridesetčetverogodišnji Carter, mlađi brat zvijezde Backstreet Boysa Nicka Cartera, pronađen je mrtav u njegovom domu u Lancasteru u Kaliforniji 5. novembra.

Obavljena je autopsija, a izvještaj mrtvozornika je otkrio da je smrt uzrokovana utapanjem zbog efekata sedativa koje je uzeo, kao i gasa koji je udisao.

Alprazolam, lijek koji se prodaje i pod imenom Xanax, otkriven je u njegovom organizmu, kao i kompresovani gas difluoroetan. Ovaj gas se obično koristi za osvježivače zraka u spreju, ali "može izazvati osjećaj euforije kada se udiše".

Carter je posljednji put viđen živ kada je policija posjetila njegov dom u ranim satima 4. novembra jer ga je provjeravala nakon što je na livestreamu uočen s inhalantom, navodi se u policijskom izvještaju uključenom u izvještaj obdukcije.

Pjevač je zamolio policajce da odu, a kasnije tog dana je propustio sastanak sa savjetnikom za odvikavanje od droge. Narednog dana je žena navedena kao spremačica došla u njegov dom kako bi mu ponudila kafu. Kada nije bilo odgovora, ušla je u kuću i pronašla ga kako nepomično leži u jacuzziju.

Pozvala je hitnu pomoć, ali su medicinari mogli samo ustanoviti smrt.

Istražitelji su u kući pronašli bočice za lijekove i sprej.

Carter je karijeru počeo uz Backstreet Boyse prateći ih na turnejama i koncertima, a u narednim godinama je prodao milione kopija svoja četiri albuma. Prvi je izdao kao devetogodišnjak, dok je drugi pod nazivom Aaron's Party (Come Get It). Nakon toga je bio uz Britney Spears na njenoj turneji "Oops!... I Did It Again".

Kasnije je Carter prešao na rep te se pojavljivao u mjuziklima i američkom TV showu "Dancing With The Stars".

Tokom života je imao dosta problema, bio je na rehabilitaciji nekoliko puta, a bankrotirao je 2013. godine zbog milionskog duga uglavnom povezanog s porezom. Probleme sa zakonom je imao zbog posjedovanja droge i nesavjesne vožnje.

Sina je dobio 2021. godine, a prošle godine se prijavio u program rehabilitacije kako bi mogao dobiti starateljstvo nad dječakom.