Pozvan i Kevin Costner
0

A. Franklin i S. Wonder će pjevati na sprovodu Whitney Houston

Sarajevo-x.com
Whitney Houston
Whitney Houston
Aretha Franklin i Stevie Wonder će pjevati na sprovodu pjevačice Whitney Houston, koji će biti održan u subotu u New Jerseyu.

Clive Davis, njen muzički mentor, će držati govor na ceremoniji, a da sve prođe kako treba potrudit će se i njena rodica Dionna Warwick i pjevačica Alicia Keys.

Među onima koji su pozvani na privatnu ceremoniju su i njen bivši suprug Bobby Brown, kao i glumac Kevin Costner, s kojim je glumila u filmu "Tjelohranitelj".

U subotu kada bude sahrana jedne od najslavnijih pjevačica ikada, policija će blokirati ulice oko baptističke crkve Nova nada u Newarku.

Nikome ko ne bude imao pozivnicu neće biti dozvoljeno da se približi ckvi, a fanovi su pozvani da ostanu kod kuće. Pogreb će se u SAD-u prenositi i uživo na TV-u, jer je porodica Houston pristala da se unutar crkve postavi jedna kamera. Ceremoniju pogreba će prenositi i BBC na svojoj web-stranici s početkom u 18 sati po našem vremenu.

Gotovo svi svjetski mediji su najavili dolazak svojih snimatelja i fotografa ispred crkve, najavljujući da će snimiti goste koji dolaze na sprovod i odlaze sa njega.