Showbiz
0

50 Cent: Kanye West je izvan moje lige

Sarajevo-x.com
Poznati reper 50 Cent toliko vjeruje u svoj novi album da je spreman kladiti se u svoju karijeru. Novi albumi Kanye Westa i 50 Centa izlaze istog dana, a čini se da je to prilika da se započne takmičenje u broju prodanih kopija. 50 Cent je međutim malo kasnije izjavio da je Kanye van njegove "lige" te da između njih nema nikakvog takmičenja.

50 Cent vjeruje da je njegov album "Curtis" bolji od albuma "Graduation", Kanyea Westa te da će se bolje prodavati. U to je toliko uvjeren da je spreman staviti svoju karijeru na kocku.

"Ja ću podići ulog i reći: 'Ako Kanye proda više nosača zvuka od mene, prestat ću se baviti solo karijerom. Neću više izdavati albume. Bavit ću se muzikom, ali za druge ljude", izjavio je 50 Cent.

Ipak, novi navodi u medijima govore da je 50 Cent zapravo opovrgnuo izjave o nadmetanju između njega i Kanye Westa jer po njegovoj procjeni, Kanye nije u njegovoj "ligi".

"Ne volim kada drugi pokušavaju od svega napraviti takmičenje. Mislim da to neće biti reklama za prodaju. Kanye West se uopšte ne može takmičiti samnom, jer sam prodao tri puta više ploča od njega. Ako je tako, onda bi se svaki reper mogao takmičiti samnom", izjavio je 50 Cent, a prenijela Ananova.com

50 Cent je već ranije pričao loše o Kanye Westu, naglašavajući da Kanye ne bi uspio postati popularan da nije bilo njega. Za sada nema odgovora od Kanye Westa.

Albumi oba repera izlaze 11. septembra.