Monako
0

4.000 zvanica na vjenčanju princa Alberta

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Četiri hiljade osoba imat će priliku da prisustvuje u ljeto 2011. godine vjenčanju princa Alberta od Monaka i njegove vjerenice, 32-godišnje Južnoafrikanke Charlene Wittstock, zvanično je saopćeno u Monaku.

"Vjerski obred će se obaviti u 17 sati u subotu, 2. jula, u svečanom dvorištu kneževske palače", navedeno je u saopćenju, prenose u srijedu francuski mediji.

Vrata palače će ostati otvorena da bi oko 4.000 zvanica moglo da prisustvuje ceremoniji koja će biti prenošena i putem ogromnih video bimova.

Predviđena su dva ograđena prostora. Prvi, unutar same palače, biće rezervisan za "privilegovane" goste - krunisane glave, šefove država i istaknute ličnosti, dok će se u drugom, ispred palače, naći 4.000 zvanica koje će svečanost pratiti preko video bima.

Kao i u slučaju vjenčanja britanskog princa Williama i Kate Middleton, 1. i 2. juli biće proglašeni neradnim danima u kneževini.

Princ Albert i Charlene Wittstock, bivša šampionka u plivanju, upoznali su se 2000. godine, a svoju vezu objelodanili 2006.