'People' otkupio prava
0

300.000 dolara za slike bebe Bristol Palin?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
I prije nego što je potvrđeno da je kćerka bivše guvernerke Aljaske Sarah Palin rodila sina, počeo je lov na prve fotografije mame-tinejdžerke Bristol i njenog momka Levija Johnstona.

Prema izvoru msnbc.com, dječak Tripp Easton Mitchell Johnston, rođen 28. decembra 2008., mogao bi postati bogat vrlo brzo nakon rođenja. Naime, ponude koje porodica dobija za njegove prve fotografije kretale su se od 100.000 dolara pa naviše. Na kraju je prava dobio magazin "People", ali je i "In Touch" nudio prilično visoku sumu.

Cifra nije odmah iznijeta u javnost jer ranije priče o Sarah Palin nisu značajno povećavale čitanost.

"Sarah je bila na naslovnicama Peoplea, US Weeklyja i OK!-a u toku iste sedmice i zaista, samo je People osjetio porast prodaje", istakao je izvor.

"Takmičenje za fotografije počelo je i prije rođenja bebe, ali kad je Bristol uhapsila policija, e onda ste imali priču", rekao je jedan od urednika.

Roditelji tinejdžeri, prema medijskim špekulacijama, trebali bi dobiti oko 300.000 dolara. Ipak, nijedan od magazina koji su učestvovali u "bici za fotografije" nije javno objavio o koliko se novca radi.

Također nije poznato da li će novac biti doniran u humanitarne svrhe, što često biva običaj kad su u pitanju slavni roditelji.