magazin
17

Shakira se u Davosu zalagala za bolju budućnost siromašne djece

Klix.ba
(Foto: EPA)
"Današnje bebe vodit će poslove u budućnosti. Njihov doprinos oblikovat će društvo sutrašnjice i rješavati probleme", kazala je muzička zvijezda Shakira koja prisustvuje Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švicarskoj.

Kolumbijska pjevačica se pred svjetskim liderima zalagala za veća prava djece u predškolskoj dobi. Tražila je da se uloži više napora da se oni bolje nahrane, obrazuju i da se vodi veća briga o njima.

Shakira je u Davosu primila nagradu Crystal za humanitarni rad, a osnivačica je Fondacije Pies Descalzos koja siromašnoj djeci Kolumbije pomaže da dođu do kvalitetnijeg obrazovanja.

"U ovoj prostoriji se nalaze neki od najmoćnijih ljudi svijeta. Moramo upotrijebiti mozak, poslovne strategije, imovinu, ljudske resurse i talente naših kompanija za društveno dobro i rješavanje društvenih problema", poručila je.

Svjetski ekonomski forum u švicarskom Davosu uručio je nagrade i violinistici Anne-Sophie Mutter i glumcu Forestu Whitakeru za stipendiranje i osnaživanje mladih kao budućih lidera u zajednicama zahvaćenim nasiljem i siromaštvom.