magazin
0

SFF Week @ Pravda Wine Bar & Restaurant

Sarajevo-x.com
U sklopu "Pravdinih" gastronomskih izleta, koji su od strane gostiju prepoznati kao prilika za ugodan i drugačiji večernji provod, i protekla srijeda i "Gipsy Night" će se dugo pamtiti.

Uživajući u izvornim i novokomponovanim zvucima romske muzike, praćenim ritmom dobrog raspoloženja, tjeskobu nastalu zbog ovih kišnih dana su ubrzo zamjenili osmijeh i zadovoljstvo. Sarajlije, kao i ostali domaći i strani gosti, imali su priliku uživati u ovoj posebnoj večeri koju je upotpunila ponuda više vrsta domaćih rakija kompanije "Stanimirović", koje su se služile u izvornim čokaljima i štamplićima, na kariranim stoljnacima i sa fenjerima, te u "ciganskom gulašu" i domaćem hljebu, rustiklanog izgleda, a vrhunskog okusa.

Posljednje, ali ne i manje važne u "Pravdinoj" ponudi ove srijede su bile domaće visoko žbunaste borovnice čije porijeklo vodi iz Amerike. Borovnice su služene umjesto dosadnih grickalica u srijedu, a u četvrtak, za "Mojito Night", su bile savršen dodatak u Mojito Blueberry koktelima. Ove neobično krupne borovnice su izmamile pohvale i najzahtevnijih poznavaoca gastronomije, posebno radi svog neodoljivog ukusa kao i radi svojih ljekovitih svojstava i velike sadržine anti-oksidanata koje ova borovnica posjeduje u većoj mjeri nego i jedno drugo voće ili povrće na svijetu.

Borovnice su brižno uzgajane na imanju Stanimirović uz veliku njegu vrijednog oca i sina. Više o američkim borovnicama i njihovim svojstvima možete pogledati na www.stanimirovic.ba.

Uskoro u "Pravdi" priprema se Mjesec borovnice, gde će svi gosti moći da uživaju u svojstvima i raznim receptima američke borovnice sa imanja Stanimirović. Za sada znamo da će u ponudi biti svježe borovnice, sok od svježe cijeđenih borovnica, frapei, kolači, salate, kokteli i naravno domaća rakija od ovog malog čuda.

Svi gosti "Pravde" u petak mogu uživati u Funky Friday Party-u i uz svaki naručeni koktel dobiti jedan "shooter" gratis. Have Fun.

U subotu nemojte propustiti "C U Next Year Party" koji je iznenađenje za goste "Pravde". Sigurni smo da će svi koji budu prisustvovali dobro se zabaviti i provesti uzbudljivu posljednju noć najposjećenijeg festivala u regionu, Sarajevo Film Festivala.