{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Severina uništila automobil u reklami za Zavarovalnicu Triglav

18.4.2013. u 10:01
7
2
Severina uništila automobil u reklami za Zavarovalnicu Triglav
7
 
Zavarovalnica Triglav je za kampanju o prevarama u osiguranju angažovala najpopularniju pjevačicu na Balkanu Severinu. S njom su snimili duhovit video koji podiže svijest o prevarama u osiguranju kao o krivičnom djelu koje čini veliku štetu osiguravajućim kompanijama, a sa povišenjem premija i svim poštenim osiguranicima.
U novom videu Zavarovalnica Triglav želi slikovito prikazati da mašta prevaranata nema granica. O tome je riječ i u priči momka iz videa, koji svoj auto doveze u osiguravajuću kuću i svojom bujnom maštom pokušava procjenitelja štete uvjeriti da je štetu na njegovim kolima prouzrokovala Severina. Ovim videom Zavarovalnica Triglav želi osvijestiti što više ljudi o štetnosti prevara u osiguranju i o tome da su one krivično djelo. Na kraju upravo prevare u osiguranju podižu premije za sve osiguranike.

Britansko udruženje osiguravača ocjenjuje da osiguravajuća društva uspiju otkriti prevare u visini od 4 posto bruto iznosa šteta, dok neotkrivenih prevara ostaje 6 posto od neto ostvarenih premija osiguranja. Ako te postotke prenesemo na Grupu Triglav, procijenjeni iznos prevara mogao bi iznositi 77 miliona eura. Prošle jeseni Zavarovalnica Triglav provela je istraživanje o percepciji i shvatanju posljedica prevara u osiguranju. Istraživanje je pokazalo da se prevare u osiguranju uglavnom ne prepoznaju kao etički problematične. Upravo zbog toga, u želji da podignu svijest o oblasti prevara, jer one povisuju premiju za sve osiguranike, odlučili su se za komunikacijsku kampanju, koncentrisanu na podizanje svijesti o rizicima i posljedicama prevara. U okviru kampanje žele na prijatan i humoristički način naglasiti da su sprečavanje i otkrivanje prevara zadatak svih nas, jer nas njihove negativne posljedice sve pogađaju.

Snimanje videa, koji je namijenjen samo širenju elektronskim putem, odvijalo se na različitim lokacijama – među njima i u Centru za procjenu šteta Zavarovalnice Triglav u Ljubljani. Severina je ponovo dokazala da je zvijezda velikog formata. Svojom ljepotom i strašću očarala je čitavu ekipu, jer se brzo uživjela u ulogu neukroćene žene i uvjerljivo je odigrala. Nakon snimanja izjavila je: "Scenarij videa mi se čini sladak i duhovit. I sama mislim da prevare u životu nisu prihvatljive, jer na kraju tako prevarimo sami sebe".

"Naša iskustva govore da dosta prevaranata namjerno ošteti svoju imovinu, jer žele oštetiti osiguravača i doći do lake zarade. Ponekad su te priče stvarno fantastične i znaju zabaviti naše procjenitelje šteta. Videom želimo potaknuti osiguranike u čitavoj regiji da nam pomognu pri otkrivanju prevara u osiguranju tako da ih prijave na našoj internet stranici www.triglav.eu", komentirala je video Urša Manček, pomoćnica predsjednika Uprave Zavarovalnice Triglav.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: