magazin
123

Senzualna Amra Silajdžić pred objektivom fotografkinje Vanje Lisac

Klix.ba
(Foto: Vanja Lisac)
Amra Silajdžić je još jednom pokazala zbog čega je jedna od najtraženijih bh. manekenki. U donjem rublju, stala je pred objektiv aparata mlade i poznate bh. fotografkinje Vanje Lisac i pokazala seksipil kojim zrači.

Vanja Lisac je mlada bh. fotografkinja koja svojim radom, kako komercijalnim, tako i privatnim, predvodi razvoj fotografije kao umjetnosti u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji.

Sarađujući sa Amrom Silajdžić, najpoznatijom bh. manekenkom koja trenutno radi u Los Angelesu, pokazala je da u stopu prati svjetsku fotografiju.

Lijepa Amra fotografisala se u studiju Vanje Lisac, na običnoj sivoj podlozi. Za frizuru, šminku i stajling bio je zadužen Ado Karišik.

Fotografije su prošle postprodukciju profesionalnog studija za obradu fotografija Purple Matrix Retouching, za koju je bila zadužena Sanela Babić.

"Postprodukcija je bitna koliko i sama fotografija. Osvjetljenje nije uvijek savršeno ili je nekada nemoguće pronaći lokaciju kakvu fotograf želi. Postprodukcija može da riješi gotovo sve probleme s kojima se fotografi susreću, od osvjetljenja do scenografije", kazala je Lisac.

Amra Silajdžić je u razgovoru za portal Klix.ba istakla da je snimanje zapravo bila njena ideja.

"Do toga je došlo sasvim slučajno. Vanju nisam dugo vidjela i dogovorile smo se da se malo družimo, a usput i radimo, jer ona je veliki profesionalac, ali i još veći prijatelj. Snimanje je proteklo u skroz opuštenoj atmosferi. Kada smo počeli s fotografisanjem nismo mogli stati, jer su ideje navirale, a mi smo bili sve raspoloženiji i napravili smo odličan posao", kazala je bh. manekenka.

Istakla je da joj se ovaj projekt jako svidio jer je posve drugačiji od ostalih na kojima radi.

"Vanja je još jednom pokazala da je majstor iza objektiva, ali i majstor za postprodukciju", dodala je Amra koja se nakon odmora vratila u Los Angeles i trenutno sa Sandy Marshall pohađa časove glume.