magazin
328

Sassja i Billy Andol u utrci za EMA MTV Best Adria Act 2015, najboljeg izvođača u regiji

Klix.ba
Čak dva muzička imena iz Bosne i Hercegovine nominovana su za titulu najboljeg izvođača regije i nalaze se u utrci za EMA MTV Best Adria Act 2015.

Među izabranicima se nalaze Tuzlanka Sassja, "prva žena FM JAM-a", te predvodnici indie rocka u regiji bend Billy Andol koji je 2015. godine osvojio publiku u regionu novim albumom "Linije" koji je prije nekoliko mjeseci digitalno objavljen za Dallas Records.

"To je posebno tjelesno stanje koje možemo nazvati predorgazmično. Veoma je ugodno i nadamo se kako će ljudi koji nas vole podići tempo i dovesti nas do sretnog završetka ove avanture", kažu članovi benda Billy Andol o ovoj nominaciji.

Prvi single s albuma "Linije" pjesma pod nazivom "Balkon" osvojila je već prvo mjesto na MTV Domaćici zahvaljujući glasovima njihovih fanova.

Sassja je prije nekoliko mjeseci objavila svoj prvi album pod nazivom "Taktički praktično" za izdavačku kuću Menart, nakon čega je snimila dva spota, između ostalog i video za pjesmu "Etikete" koju je snimila u saradnji s frontmenicom Elementala Mirelom Priselac Remi.

Bila je to najbolja moguća uvertira u bogato ljeto s obzirom na to da su Sassju ove godine ugostili gotovo svi veći festivali u regiji kao što su Seasplash, OK Fest, Pannonian Challenge, Lake Fest, Schengenfest…

"Ova nominacija predstavlja dodatnu motivaciju za još rada, novih pjesama, albuma, nagrada.  Drugari, bacite  koji glas za mene, jer bih i ja vama to učinila... a i OK sam", poručila je Sassja.

I ove je godine za MTV Best Adria Act nagradu nominovano pet izvođača, od čega je četiri nominovao MTV, i oni su direktno plasirani u trku za MTV Best Adria Act, dok će petog izvođača izabrati publika. Pored Sassje i benda Billy Andol nominirani su Jackson, Sajsi MC i Siddharta.

Glasanje počinje danas, trajat će do ponedjeljka, 14. septembra, u 23:59 i odvijat će se isključivo putem Twittera i to korištenjem hashtaga #MTVEMA i  #NominateImeNominovanogIzvođača.

Prilikom glasanja, obavezno morate koristiti hashtagove: #MTVEMA i #NominateImeNominovanogIzvođača kako bi glas bio validan i ubrojan u krajnji rezultat glasanja. Hashtagovi kojima se glasa za ponuđene izvođače izgledaju ovako: #MTVEMA #NominateBillyAndol, #MTVEMA #NominateJackson, #MTVEMA #NominateSajsiMC, #MTVEMA #NominateSassja i #MTVEMA #NominateSiddharta.

Izvođač koji osvoji najveći broj glasova publike na Twitteru plasirat će se u sljedeći, finalni krug takmičenja za MTV Best Adria Act nagradu gdje ga već očekuju 2CELLOS, Daniel Kajmakoski, Marčelo i Hladno pivo.