Izložba Nisrin Panjete
112

Šareni svijet emocija privukao brojne posjetitelje na Ledenu čaroliju

Klix.ba
Na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo danas je otvorena prodajna izložba savremene umjetnosti autorice Nisrin Panjeta.

Izložba pod nazivom "Oči – ogledalo duše" zbirka je modernih portreta u kojima je Panjeta, tokom godina, oslikavala emocije ljudi koji su je okruživali, koji su se radovali, patili, ljubili, molili, žudili.

"Inspiraciju sam pronalazila u ljudima koji me okružuju. Slike su nastajale u noćima kada sam razmišljala o tuđim brigama, sredi, ljubavima, sudbinama. Sretna sam što danas, zahvaljujući Općini Novo Sarajevo, taj moj šareni svijet emocija mogu vidjeti i drugi", kazala je Panjeta.

Na Ledenoj čaroliji do sada su održane i brojne radionice edukativnog, zabavnog i interaktivnog karaktera, kao i bogat kulturno zabavni program. Kako je najavljeno, u igraonici Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo sutra, 18. januara, bit će upriličena likovna radionica za najmlađe pod nazivom "Čarobno klizanje".

Nakon likovne radionice mališani u subotu, 19. januara u 12 sati, imaju priliku družiti se sa pripadnicima Eko policije, te naučiti sve o njihovom pozivu, dok će od 13 do 15 sati razvijati maštu u igraonici uz udruženje Mozgaonica. U nedjelju, u istom terminu odžat će se LEGO takmičenje, a druženje u igraonici se nastavlja uz njegovanje kulture čitanja.

Naredne sedmice planirane su radionice Crvenog krsta, te Dogs trusta. Sve detaljne informacije o radionicama dostupne su na Facebook stranici Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo koja je otvorena do 27. januara 2019. godine. Svi sadržaji na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo su besplatni, pa tako i klizanje i oprema svakim danom u terminima od 10 do 15:30, te od 17 do 21 sat kada klizačku atmosferu upotpunjava DJ.