Legendarni pank bend
25

Sarajlije uživale u posljednjoj prilici da slušaju koncert Hladnog piva, interesovanje ogromno

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Hladno Pivo večeras u klubu Sloga ima svoj posljednji koncert u Sarajevu s obzirom na to da bend prestaje s radom na duže vrijeme nakon što je Mile Kekin najavio da će se posvetiti solo karijeri.

Interesovanje za koncert je bilo ogromno s obzirom na to da je riječ o vjerovatno posljednjoj prilici da Sarajlije čuju uživo ovaj fenomenalni, jedan od najboljih pank bendova iz regiona. Prije početka koncerta se ispred Sloge mogao vidjeti ogroman red za ulaz u klub, a lokal je ispunjen fanovima do posljednjeg centimetra.


Kekin, Zoki, Suba, Šoki i Deda energično su razigrali publiku, a nije izostala ni popularna "šutka", ples koji je obavezan na pank rok koncertima. Također, njihove predivne balade natjerale su mnoge da upale svjetlo na svojim telefonima i tako naprave zaista poseban trenutak.

Ova posljednja koncertna sezona napravljena je u čast 35 godina postojanja benda, a koncerti su isplanirani u 11 gradova regiona i Evrope. Sarajevo je jedna od posljednjih stanica. Stoga Hladno pivo imate priliku čuti još samo dva puta - u Mariboru sutra i Humu 29. oktobra.