Festival Baščarijske noći
78

Sarajevo: U subotu obustava saobraćaja zbog koncerta ispred Narodnog pozorišta

I. S.
Obavještava se javnost da će u subotu, 22. jula od 18 sati do nedjelje, 23. jula do 1:00 sat saobraćaj biti potpuno obustavljen u dijelovima ulica Branilaca Sarajeva i Kulovića.

Saobraćaj će potpuno biti obustavljen u ulici Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Kulovića i u ulici Kulovića – na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta na Pozorišnom trgu Susan Sontag, na kojem nastupaju Femi Kuti & The Positive Force i Dado Topić & Time Company. Koncert je nastao u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS i Narodnog pozorišta Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS. Koncert je dio programa festivala Baščarijske noći i manifestacije Kultura na ulice.

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjedonosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.