Spektakularan doček
1.9k

Sarajevo u 2018. uplovilo uz vatromet i Čolin hit "Čini mi se grmi"

Klix.ba
Foto: Kemal Softić/Klix.ba
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Veličanstvenim vatrometom s krova hotela Holiday te uz gotovo jednoglasno pjevanje stihova pjesme "Čini mi se grmi" sa Zdravkom Čolićem, hiljade Sarajlija i gostiju grada iz raznih krajeva dočekale su 2018. godinu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nekoliko trenutaka prije nego je sat otkucao ponoć, Čoli se na bini pridružio gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka. Uz najljepše želje oni su zajedno s publikom odbrojali posljednjih deset sekundi 2017. godine.

Čola se brzo vratio na binu s plesačima i počeo redati hitove. Uz zagrljaje, poljupce i čestitke publika je u glas zapjevala s muzičkom legendom.

Uprkos hladnoći i magli koja se večeras počela spuštati u Sarajevu, domaćini i turisti nisu odustali od dočeka Nove godine na otvorenom. Oni koji su se krili u domovima, također nisu odoljeli nekoliko minuta prije ponoći izaći na ulice kako bi posmatrali vatromet. Pozitivne i lijepe slike s javnog dočeka Nove godine iz Sarajeva ponovo će obići svijet.

Čola je novogodišnji koncert otvorio evrovizijskom pjesmom "Gori vatra" iz 1973. godine, a zatim se publika u "najluđoj noći" u Sarajevu zabavljala uz hitove "Produži dalje", "Mjerkam te mjerkam", "Čija je ono zvijezda", "Ti živiš u oblacima mala", "Moja Esma"... Popularni muzičar prisutne će zabavljati otprilike još sat vremena.

Sigurnosna situacija u glavnom gradu BiH večeras je zadovoljavajuća. Veliki broj policajaca raspoređen je širom grada, a nikakvi incidenti nisu zabilježeni. Prema prvim procjenama organizatora, novogodišnjem koncertu u Sarajevu prisustvovalo je nekoliko desetina hiljada ljudi.