{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SAD: Stranci prikupili novac za kupovinu automobila muškarcu koji na posao pješači 34 kilometra

Klix.ba
3.2.2015. u 08:31
53
31
SAD: Stranci prikupili novac za kupovinu automobila muškarcu koji na posao pješači 34 kilometra
53
SAD: Stranci prikupili novac za kupovinu automobila muškarcu koji na posao pješači 34 kilometra
James Robertson
Priča muškarca iz Detroita, koji svakodnevno pješači 34 km kako bi otišao na posao i vratio se kući, inspirisala je studenta s koledža u Michiganu da pokrene akciju putem interneta i sakupi novac za kupovinu automobila. Potpuni stranci su za jedan dan sakupili 60.000 dolara.
S obzirom na to da autobusi "ne pokrivaju" njegov put do posla dug 34 km, pedesetšestogodišnji James Robertson gotovo sve svoje slobodno vrijeme provodi u pješačenju do posla i nazad. On je zaposlen u fabrici u Rochester Hillsu, gdje je plaćen sa 10,56 dolara po satu.

Robertson svoj put započinje u 8 sati i autobusom ide u tržni centar Troy, a nakon toga pješači do fabrike, gdje radi od 14 do 22 sata. Uprkos tome što ima poteškoće u dolasku na posao, njegov šef Todd Wilson tvrdi da nikad ne kasni.

"Ovaj čovjek je primjer svima. Pješači dugo bez obzira na to da li pada kiša ili snijeg te uvijek stiže na vrijeme. Imamo ljude koji žive mnogo bliže, samo su deset minuta udaljeni od fabrike, ali opet kasne", izjavio je Wilson.

Robertsonov s posla dolazi u 4 sata ujutro, zbog čega ne spava mnogo.

Ova priča je inspirisala studenta Enala Leedyja (19), koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca na stranici GoFundMe. Cilj mu je bio sakupiti 5.000 dolara, a na kraju dana je više od 2.000 ljudi doniralo ukupno 62.444 dolara. Novac je namijenjen za kupovinu automobila Robertsonu, za osiguranje, održavanje i gorivo.

U međuvremenu, lokalni salon automobila je ponudio Robertsonu besplatan automobil.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: