magazin
0

S radom počeo portal Crnaovca.ba

Klix.ba
Na samom kraju 2013. godine, tačnije 30. decembra, sa radom je počeo web portal Crnaovca.ba.

Poznato printano izdanje Bh. vodič za urbanu kulturu i umjetnost "Crna ovca", koje je osmislilo i osnovalo Udruženje građana Evropske konekcije iz Banje Luke, je kroz 46 izdanja i tv serijal izgradilo ime kao značajan medij za promociju kreativaca u BiH i regionu i pomoglo razvoju kreativne industrije na prostorima Bosne i Hercegovine.

"Prateći savremene tendencije printano izdanje "okrenuli“ smo potpuno internetu. Količinom sadržaja web portal uveliko nadilazi printano izdanje i zato se nadamo da ćemo kroz portal još kvalitetnije nastaviti filozofiju Crne ovce. Cilj portala Crna ovca je da kroz zabavan i interaktivan kanal promoviše, edukuje i informiše o zanimljivim ličnostima, projektima, tendencijama i događajima iz polja urbane kulture i umjetnosti. Portal će kroz svoju interaktivnost pomoći lakšem povezivanju aktera na našoj kreativnoj sceni", stoji u saopćenju.

Kako bi doprinijeli lakšem umrežavanju kreativaca ali i mobilnosti mladih koji prate aktuelne događaje na urbanoj i kulturnoj sceni, fokus u sadržaju stavljen na nekoliko segmenata: Najave događaja, Baza kreativaca, Kreativni izlog, te sadržaji sa temama baziranim na urbanom, zanimljivom, kreativnom, kulturnom životu – sve potpuno suprotno od situacije u kojoj se društvo nalazi.

Teme koje će biti obuhvaćene u okviru portala su: art i dizajn, muzika, kultura sa dijelovima, festivali, film, izložbe, književnosti, putovanja, sportlife, teatar, tech (tehnologija).

"Dizajn i izgled portala jer zamišljen kao minimalistički i jednostavan i za cilj ima postajati interaktivniji, dopadljiviji, zanimljiviji, a cilj je da kako portal bude rastao, dodajemo nove i kvalitetne rubrike. Vaša podrška, savjeti i sugestije će dobro doći i očekujemo ih svakodnevno", navode iz Crne ovce.

Izdavač portala www.crnaovca.ba je agencija Infinity Marketing Solutions d.o.o. iz Sarajeva, ljubitelj umjetnosti i urbanog načina življenja, a sklonost ka ovim temama prikazali smo i kroz izdavaštvo magazina bhteatar i bhsportlife.

Nadamo se ćete se prepoznati kao "crne ovce“ i pomoći nam da aktiviramo naše društvo u pravcu razvijanja inovativnih ideja, progresivnije kulturne scene i urbanog način života.