Nakon što je preživjela sudar
4

Ruskinja plesala pored žrtava saobraćajne nesreće

Klix.ba
Na svim ruskim televizijskim stanicama se pojavio šokantan snimak žene koja se smije i pleše u blizini tijela osoba nastradalih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Mlada žena je bila putnica u vozilu marke Subaru, čiji je vozač, prema svemu sudeći, izazvao ovu saobraćajnu nesreću prebrzom vožnjom na autoputu u regiji Nizhny Novgorod u Rusiji.

Subaru je udario u džip Lada Niva, koji se prevrnuo na krov, a vozač i njegova supruga su ostali na mjestu mrtvi.

Sva četiri putnika koja su se nalazila u vozilu Subaru su prošli bez povreda i nije im trebala medicinska pomoć.

Dok su spasilačke službe iz prevrnutog džipa izvlačile tijela nastradalih, četiri preživjela putnika, već vidno pijani, su nastavili piti pivo na mjestu nesreće.

Jedna od žena je tada počela plesati pred kamerama i osobljem televizijske emisije Emergency Call, koji prate policiju prilikom uviđaja na mjestima teških saobraćajnih nesreća.

"Šta mogu uraditi za vas? Kakvu pozu želite da vidite? Hoću li stati ovako? Ili možda ovako? Šta ću poslije uraditi?", govorila je žena u kameru.

Sve vrijeme se u kadru mogu vidjeti prekrivena tijela dviju poginulih osoba.

"Policajci rade najbolje što mogu i pokušavaju ostati prisebni i učtivi, ali je očigledno da su puni srdžbe i ljutnje i da bi svi željeli ovim pijanicama održati dobru lekciju", rekao je Artem Filippov, dopisnik jedne televizijske stanice.

Žena koja je plesala nije imenovana, ali ju je policija ispitala. Vozač Subarua je lišen slobode zbog sumnje na vožnju u alkoholiziranom stanju.