magazin
5

Ruska vlada trola Sarah Jessicu Parker: Ako želiš upoznati našeg ambasadora, možemo ti pomoći

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Popularna glumica Sarah Jessica Parker našalila se na račun američkih političara koji su se sastajali s ambasadorom Rusije u SAD-u, a ubrzo nakon toga uslijedio je odgovor Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Glumica koja je između ostalog poznata i po ulozi Carrie Bradshaw u "Sex and the City" reagovala je na pisanja o tome da se američki ministar pravde i glavni državni tužitelj Jeff Sessions, koji je po funkciji čovjek kojem odgovaraju šefovi FBI-a i drugih službi, sastao s ruskim ambasadorom Sergeyom Ivanovichem Kislyakom, iako je pod zakletvom pred Senatom rekao kako nije imao kontakte s ruskim predstavnicima za vrijeme predizborne kampanje.

I had to. Don't know the provenance however whoever you are, thank you. X, sj

Objavu dijeli SJP (@sarahjessicaparker)

Parker je na Instagramu sarkastično napisala: "Je li se ruski ambasador sastao sa svima osim sa mnom". Ubrzo nakon objave reagovalo je i Ministarstvo vanjskih poslova Rusije koje se odlučilo našaliti na njen račun.

"Sarah, ako baš toliko želiš, možemo ti pomoći da upoznaš ruskog ambasadora", pisalo je na fotografiji koju je na Twitteru objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Prenijeli su i izjavu glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marie Zakharove koja je kazala da je sve moguće i da će Sergey Ivanovich biti sretan ukoliko upozna Sarah Jessicu Parker koja ga "očajnički" želi upoznati.