magazin
132

Romantično ili bizarno: Vjenčanje uz helikoptere, limuzine, motocikliste, filmske kamere...

Klix.ba
Mladi zamjenik načelnika australskog gradića Auburn Salim Mehajer u subotu je priredio vjenčanje koje je izazvalo različite reakcije javnosti. Dok jedni smatraju da je ovo najbolje vjenčanje ikada, nije mali broj ni onih koji kažu da je sve oko ovog vjenčanja bizarno.

Salim Mehajer očigledno nije želio štedjeti na svojoj svadbi. Tako je odlučio angažirati četiri helikoptera, veći broj luksuznih limuzina, nekoliko luksuznih i skupih automobila kakvi su Ferrari i Lamborghini, cijelu ekipu motociklista...

Ni to nije bilo sve. Za potrebe vjenčanja snimljen je trailer u stilu najboljih akcionih filmova iz Hollywooda, a angažirana je i višečlana ekipa koja je na vjenčanju odglumila policijsku potjeru.

Sve je počelo kada je Mehajer u helikopteru stigao u lokalni park odakle se odvezao u floti skupocjenih automobila čija je vrijednost oko 50 miliona dolara.

Cijela ulica gdje je slavlje održano bila je blokirana a stanovnicima je naređeno da svoje automobile uklone.

Ipak, nisu svi bili sretni, a posebno lokalni stanovnici koji cijeli dan nisu mogli napustiti svoje domove. Također, žalili su se i na činjenicu da je naređeno da sa ulice sklone automobile.

Članica gradskog vijeća Irene Simms rekla je da ju je kontaktirao veći broj građana žaleći se zbog različitih stvari vezanih za ovo vjenčanje.

"Želim im svu sreću u braku, ali ovo nije način na koji pravite prijateljske odnose sa svojim budućim susjedima", rekla je ona.

Salima Mehajer očigledno ne mari za kritike pa je preko društvenih mreža poručio svim "hejterima" da ga nastave mrziti a da će on nastaviti raditi još napornije.