magazin
0

Roger Ailes napušta Fox News teži za 40 miliona dolara

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih medijskih figura u SAD-u Roger Ailes, navodno napušta poziciju urednika Fox Newsa bogatiji za 40 miliona dolara otpremnine, a ovo se događa usred optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Ailes je negirao optužbe za seksualno uznemiravanje, a moguće je da kanal Fox Newsa napuste i neka od njegovih najzvučnijih imena Bill O'Reilly i Sean Hannity.

Nekolicina američkih medijskih kuća saopćila je kako je 76-godišnjak pristao napustiti televizijsku kuću s obzirom na to da je bio jedan od osnivača ove moćne medijske kuće koja je pretvorena u moćan glas konzervativaca.

Vijest je objavljena tek nekoliko sati nakon što je voditeljica Megan Kelly optužila Ailesa za seksualno uznemiravanje.

Navodno se incident dogodio tokom zvaničnog predstavljanja Donalda Trumpa za kandidata za američkog predsjednika u Clevelandu.

Rupert Murdoch, vlasnik Foxa, odlučio je otpustiti izvršnog urednika nakon dokaza pronađenih u istrazi navoda o seksualnom uznemiravanju novinarke Gretchen Carlson, a koju su sproveli advokati.

Gospođica Kelly je izjavila kako je uznemiravanje trajalo godinama.

"Gospodin Ailes nikada nije seksualno uznemiravao gospođicu Kelly", kazala je Ailesova advokatica Susan Estrich. "Ustvari je on proveo više od decenije pomažući gospođici Kelly da postane profesionalna novinarka kakva je danas, a ona mu je u više prilika javno zahvaljivala na tome"